Interesant

Mii de pui de pinguin împărat s-au temut înecați în mare

Mii de pui de pinguin împărat s-au temut înecați în mare


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Noile fotografii prin satelit îi determină pe oamenii de știință să se teamă de asta mii de pui de pinguin împărat s-ar fi putut îneca în apele de pe mare Antarctica după o lungă perioadă de vreme severă pare să fi rupt gheața de mare pe care a trăit colonia lor.

Mii de pui de pinguin împărat s-au temut de morți

BBC a raportat săptămâna aceasta că noi imagini din satelit ale Brunt Ice Shelf în Antarctica îi determinase pe oamenii de știință să concluzioneze că mii de pui de pinguin împărat înecat în Marea Weddell după ce vremea sezonieră severă a distrus gheața de mare pe care au trăit.

ÎN LEGĂTURĂ: CEL MAI MARE COLONIE DE PINGUINI REGI VEDE DEClin MISTERIAL, MASIV DE 88%

Colonia Halley Bay de pinguini împărat, care a avut o medie istorică între 14.000 - 25.000 care au crescut perechi în ultimele decenii, au trăit pe o întindere de gheață marină la marginea regiunii Brunt Ice Shelf unde întâlnește Marea Weddell pana cand 2016, dar noile fotografii din satelit arată că întreaga colonie a dispărut aproape peste noapte.

În fiecare aprilie, pinguinii împărați se întorc de la mare și merg zeci de mile spre interior la locurile de reproducere pe diferite pete de gheață pentru a așeza o pereche singur ou pentru anul. Dupa cum Iarna Antarcticii începe, femelele se îndreaptă spre mare pentru a se hrăni în timp ce masculii incubează ouăle prin brutal, noapte lungă de luni a iernii, proces devenit faimos de film Marșul Pinguinilor.

După trecerea iernii, femelele se întorc, iar masculii le transmit ouăle înainte de a ieși în mare să se hrănească, pierdând aproape 40% din greutatea corporală în timpul iernii. De August, primii pui încep să clocească și colonia își petrece următoarea cinci luni pe gheața mării crescându-și puii.

În fiecare vară, începând din decembrie, vremea mai caldă și Lumina soarelui 24 de ore desparte gheața de mare pe care trăiesc acești pinguini. Până atunci puii au crescut penajul adult care le permite să înoate, astfel încât întreaga colonie pur și simplu înoată. În Octombrie sau noiembrie, pe de altă parte, este încă primăvară și, deși este mai rece decât vara, vremea este deosebit de furtunoasă.

Dacă gheață de mare anuală colonia în care a trăit a fost mai slabă decât în ​​mod normal, vremea severă din primăvară ar putea despărți-o devreme, când puii de pinguin împărat erau încă prea tineri pentru a-și muta pufos, adolescent în jos. Oamenii de știință bănuiesc că exact în asta s-a întâmplat 2016, adică mulți, dacă nu chiar majoritatea, dintre puii de pinguini ar fi căzut în mare fără penele lor adulte, provocând mii dintre ei a se îneca.

Pinguinii din Colonia Halley Bay nu s-au mai întors

Gheața de mare care s-a despărțit 2016 nu s-a recuperat niciodată corect, conform imaginilor din satelit. Ca urmare, Colonia Halley Bay pare să fi abandonat situl cu totul în căutarea altor terenuri de reproducere.

"Gheața de mare care s-a format din 2016 nu a fost la fel de puternică", a spus Dr. Peter Fretwell, cine a fost primul la fața locului dispariția Colonia Halley Bay împreună cu colegul său de la British Antarctic Survey (BAS), Dr. Phil Trathan. „Evenimentele furtunilor care au loc în octombrie și noiembrie o vor arunca devreme. Deci a existat un fel de schimbare de regim. Gheața de mare care anterior era stabilă și fiabilă este acum doar de nesuportat. "

Cercetătorii de la BAS consideră că adulții s-ar fi putut muta în alte locuri de reproducere, evitându-se cu totul reproducerea de atunci 2016, sau au fost absorbiți în alte colonii. O colonie de pinguini împărat despre 30 de mile distanță aproape Ghețarul Dawson-Lambton a înregistrat o creștere semnificativă a populației de atunci 2016, de exemplu, posibil dintr-un aflux de Pinguinii Halley Bay.

Este imposibil să se cunoască soarta exactă a pinguinilor împărați din Colonia Halley Bay, dar chiar dacă se întorc la Situl Halley Bay în viitor, întregul Brunt Ice Shelf că este așezat pe marginea lui este setat la fătează și cădea în mare și devii un icebreg de mărimea Londrei, ceea ce înseamnă că orice încercare de restabilire a coloniei va fi condamnată de la început.


Priveste filmarea: Pinguini moldoveni (Mai 2022).